تجمع دانشجویان و اساتید مشهد در محکومیت برخورد با دانشجویان و اساتید آمریکایی حامی فلسطین مشوق‌های سربازان ماهر اجرایی شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) اژه‌ای: امروز یکی از مسائل مهم کشور و مردم، مقوله عفاف و حجاب است وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشور‌های غربی علیه نیرو‌های مسلح ایران واکنش نشان داد ادامه حملات رژیم صهیونیستی در غزه و افزایش تعداد شهدا رئیس‌جمهور آلمان کنفرانس درباره جنگ غزه را لغو کرد تاکید شی جین‌پینگ و بلینکن بر تثبیت روابط آمریکا و چین با رویکردی مثبت و سازنده ویدئو | شناسایی و دستگیری ۷نفر از اراذل و اوباش در ارومیه امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می‌سازد مقامات نظامی ایران و هند بر گسترش همکاری‌های دفاعی و نظامی تاکید کردند فرمانده گروه شهید دکتر حمزه صادقی مشهد: جبهه فرهنگی در خط مقدم قرار دارد رئیسی: ایران تحریم‌ناپذیر است | با اراده پولادین مردم تحریم‌ها به نتیجه نرسیده است وزیر دفاع روسیه: گروه‌های تروریستی مستقر در افغانستان تهدید اصلی آسیای مرکزی هستند علل هم‌پیمانی اردن با رژیم‌صهیونیستی روایت نماینده شهرآرا از دیدار کارگران با رهبر معظم انقلاب | متفاوت‌ترین سفر زندگی‌ام بود نامه رئیس دانشگاه فردوسی مشهد به رؤسای دانشگاه‌های آمریکایی در حمایت از غزه مذاکرات آشتی میان حماس و فتح به میزبانی چین برگزار خواهد شد مقاومت عراق درباره حمله به هدفی حیاتی در حیفا بیانیه صادر کرد یک هفته قبل از انتخابات زمان تبلیغات داوطلبان دور دوم بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید | عوارض نسل قدیم دارو‌های سرماخوردگی‌
سرخط خبرها

مشاور تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای: غربی‌ها مجبورند برای حل مسائل باقی‌مانده از برخی دیگر مواضع کوتاه بیایند| خواسته‌های ایران معقول است

  • کد خبر: ۱۱۵۱۱۵
  • ۱۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۰
مشاور تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای: غربی‌ها مجبورند برای حل مسائل باقی‌مانده از برخی دیگر مواضع کوتاه بیایند| خواسته‌های ایران معقول است
مشاور تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران گفت: نکته قابل‌توجه آن است که غربی‌ها به هرحال در این ماه‌ها مجبور شده‌اند که از برخی مواضع خود کوتاه بیایند و مجبورند برای حل مسائل باقی‌مانده نیز برای رسیدن به توافق از برخی دیگر آن مواضع کوتاه بیایند.

به گزارش شهرآرانیوز، به بهانه افزایش گمانه‌زنی‌ها درباره نتیجه نهایی مذاکرات رفع تحریم‌ها در دوحه و تلاش برخی چهره‌های نام‌آشنا در دامن‌زدن به فشار‌های روانی علیه مذاکره‌کنندگان کشورمان، گفتگویی با سیدمحمد مرندی، مشاور تیم مذاکره‌کننده ایران انجام شده است.

ادعای مطرح شده از سوی یکی از اعضای گروه بین‌المللی بحران درباره فرابرجامی بودن خواسته‌های ایران ازجمله اخذ تضمین عینی از طرف غربی را با چه منظوری ارزیابی می‌کنید؟

سیدمحمد مرندی: من دقیقا نمی‌دانم چه کسی چنین حرفی را مطرح کرده است، اما گروه بین‌المللی بحران، گروهی است که به حکومت‌های غربی وابستگی دارد. طبیعتا گزارش هایشان هم در راستای اهداف حکومت‌های غربی است و کارمندان‌شان به دول غربی مشورت می‌دهند؛ بنابراین از آن‌ها انتظار نمی‌رود که موضع بی‌طرفانه‌ای داشته باشند. اما جانبداری برخی در داخل از چنین مراکزی تعجب‌آور است. ایران در تمام این مدت که مذاکرات وین در جریان بود، خواستار تضمین‌های عینی بوده است. آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها گرچه مقاومت می‌کردند، اما با اکراه و به‌تدریج برخی خواسته‌های ایران را یکی پس از دیگری، پذیرفته‌اند. چطور دولت‌های غربی در وین حاضر شدند درمورد تضمین‌ها مذاکره کنند درحالی که به‌گفته شما گروه بین‌المللی بحران ادعا کرده این‌ها فرابرجامی است؟ تضمین برای اجرای برجام است، نه چیز دیگری. این تضمین‌های عینی که ایران می‌خواهد برای «اجرای» برجام است، چون این آمریکا بود که برجام را اجرا نکرد. کما اینکه در زمان اوباما آمریکا برجام را اجرا نکرد و در زمان ترامپ بود که این کشور برجام را پاره کرد. آقای بایدن هم فعلا برجام را اجرا نمی‌کند. این تضمین‌ها برای آن است که ایران، وقتی به تعهداتش عمل می‌کند، مطمئن شود که طرف مقابل هم به تعهدات خود عمل می‌کند. در طول ۶ ماهی که مذاکرات در جریان بوده است، مذاکره‌کنندگان غربی نیز ادعای فرابرجامی بودن خواسته‌های ایران برای تضمین را نداشته‌اند.

آیا درخواست‌های ایران، آنچنان که برخی منابع غربی ادعا می‌کنند فرابرجامی است؟

سیدمحمد مرندی: خیر، عده‌ای در فضای مجازی به‌نیابت از دولت آمریکا و دیگر دول غربی چنین ادعا‌هایی را مطرح می‌کنند.

هدف این افراد و رسانه‌ها از مطرح کردن این موارد چیست؟

سیدمحمد مرندی: به نظر می‌رسد مطرح کردن چنین مواردی با هدف فشار آوردن به ایران است. به این منظور که کشور‌های غربی درنهایت از ایران امتیاز بگیرند. عده‌ای برای این کار حقوق می‌گیرند، عده‌ای هم از روی ناآگاهی آن را تکرار می‌کنند.

برخی جریانات و چهره‌ها و همچنین گروه بین‌المللی بحران چشم‌اندازی هم برای مذاکرات آتی متصور شده‌اند. آن‌ها در این چند روز این بحث را مطرح کرده‌اند که ممکن است مکانیسم ماشه علیه ایران فعال شود یا حتی کار به درگیری نظامی علیه ایران برسد. آیا چنین مواردی درشرایط کنونی بین‌المللی امکان‌پذیر است؟

سیدمحمد مرندی: آمریکا و اروپا در شرایطی نیستند که بخواهند تنش‌های جدیدی را به وجود بیاورند. برخی افرادکه چنین مواردی را مطرح می‌کنند می‌خواهند نگرانی ایجاد کنند تا ما دربرابر زیاده‌خواهی‌ها کوتاه آمده و یک سند پرعیب را امضا کنیم تا در نتیجه آن بتوانند ما را گرفتار کنند. واقعیت این است که غربی‌ها درشرایط بسیار نامساعدی قرار دارند. جنگ اوکراین و حوادث مختلف دو دهه اخیر، جنگ‌های متعدد، بحران اقتصادی و همچنین کرونا، شرایط غرب را بسیار دشوار کرده است و در شرایط فعلی با بحران انرژی، بحران سیاسی و بحران نظامی در اروپا نیز مواجه هستند. بنابراین، جایگاه ایران در میز مذاکره جایگاه برتر است و برای اینکه این برتری ایران را در میز مذاکره خنثی کنند، با ایجاد جنگ روانی که حتی خود دول غربی هم آن‌ها را سر میز مذاکره مطرح نمی‌کنند، به‌دنبال متأثر کردن افکار عمومی ایران هستند تا در نتیجه آن ایران، از دنبال‌کردن تضمین‌هایی که به عادی شدن شرایط اقتصادی مردم می‌تواند کمک کند، منصرف شود.

باتوجه به شرایطی که آن را تشریح کردید، درحال حاضر سناریو‌های پیش‌روی ایران چیست؟

سیدمحمد مرندی: نکته قابل‌توجه آن است که غربی‌ها به هرحال در این ماه‌ها مجبور شده‌اند که از برخی مواضع خود کوتاه بیایند و مجبورند برای حل مسائل باقی‌مانده نیز برای رسیدن به توافق از برخی دیگر آن مواضع کوتاه بیایند. این ضروری است؛ چراکه مواضع‌شان در تعارض با اجرای کامل برجام و عادی شدن فضای داخلی اقتصاد ایران بوده است. نکته دیگر آنکه غربی‌ها به‌سمت زمستان پیش می‌روند و بحران سوخت را درپیش دارند. خواسته‌های ایران معقول و مطابق چهارچوب برجام است. بنابراین، عاقلانه‌ترین رویکرد برای غربی‌ها، به جای فرافکنی یا هدف متشنج کردن فضای افکار عمومی داخل کشور، این است که پیش از سرد شدن هوا و رسیدن پاییز و زمستان، با ایران توافق کرده و شروط منطقی ایران را بپذیرند.

منبع: روزنامه فرهیختگان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->